de 25 de ani pe piata

De ce să cumperi un aparat de aer condiționat de la o firmă specializată?

Vara este cu siguranță anotimpul preferat pentru mulți dintre noi. Și să știți că vara vine în același timp pentru toți, dar pentru fiecare dintre noi vine cu nevoi diferite. În timp ce Gigel încinge grătarele și se bucură de aerul proaspăt și de zilele toride, ce-i permit să-și etaleze fizicul de invidiat la maieu sau tricou cu mânecă scurtă, același aer și aceleași zile toride, lui Tudor îi fac probleme.

Asta pentru că Tudor tocmai și-a deschis un mic magazin într-un spațiu comercial, iar bugetul destul de restrâns nu i-a permis să ia în calcul și optimizarea sistemelor de ventilație și aerisire. Așadar, Tudor și-a dat seama că de fiecare dată când intră în magazinul său, se simte ca într-un cuptor, probabil și clienții săi simțindu-se la fel. Tudor știe că acest lucru îi va crea probleme dacă nu găsește o rezolvare rapidă și economică. Știe asta, deoarece și acasă a avut aceeași problemă, atunci când familia sa a intrat într-un real maraton de căutare a unui sistem de aer condiționat care să facă față nevoilor casei.

Astfel, Tudor s-a hotărât să acționeze și să înceapă căutările pentru un sistem AC profesional, care să-l ajute să rezolve problema. Din prima experiență, cea de acasă, Tudor știa deja câteva lucruri despre ceea ce urmează. 

Ce știe Tudor despre aparatele de aer condiționat și ce ar trebui să urmărești și tu când achiziționezi unul?

Mai ieftin înseamnă, într-un final, mai scump

Tudor știe asta, deoarece, în primă instanță, a crezut că-și poate achiziționa un aparat AC mai ieftin pe care să-l monteze singur acasă și să-și scutească familia de disconfort, devenind eroul casei. Ei bine, Tudor a realizat că montajul unui AC nu e atât de simplu pe cât părea, deoarece fiecare mod de plasare (pe perete, pe tavan etc) are avantajele și dezavantajele lui. În plus, eficacitatea unui AC nu ține doar de montaj, din câte avea să vadă Tudor. Este foarte important ca întregul sistem de instalații să fie optimizat, pentru a evita cheltuielile de întreținere uriașe de mai apoi.

O investiție proastă se poate transforma într-o cheltuială, în timp ce o cheltuială inteligentă se transformă instant într-o investiție

Tudor a aflat asta de abia după ce a beneficiat de prima ședință de consultanță de specialitate și a aflat în ce mod poate optimiza instalația de ventilație în funcție de spațiul util, cum poate plasa AC-ul pentru a beneficia de un randament mai mare și care sunt cele mai recunoscute aparate de aer condiționat pentru eficiența lor. Tudor știa doar că pentru o cameră mai mare, are nevoie de un AC mai puternic. Însă stând de vorbă cu un specialist a aflat faptul că „mărimea nu contează”, ci mai degrabă contează execuția și partea de întreținere.

De abia atunci a aflat Tudor care sunt beneficiile montării unui AC prin intermediul unui specialist care oferă și service autorizat și mentenanță pentru sistem. Astfel, Tudor a aflat care sunt principalele beneficii în cazul semnării unui contract de mentenanță cu firma care a furnizat sistemul AC:

  • reducerea costurilor cu utilitățile prin reglarea optimă a instalațiilor și eliminarea pierderilor
  • asigurarea nivelului de confort și siguranță a proprietății și personalului ce locuiește acolo
  • înlocuirea pieselor defecte și prevenirea defecțiunilor pe viitor
  • întreținerea și upgradarea permanentă a instalațiilor conform cerințelor UE

Ba mai mult, Tudor a aflat pentru prima dată că există chiar și programe Software specializate folosite de instalatorii autorizați pentru a identifica și preveni problemele chiar înainte ca acestea să apară – prin procedee specifice de mentenanță preventivă.

Îl montezi tu și-ți asumi sau plătești și-ți vezi de drum?

Tudor s-a zgârcit și-a zis că îl montează el, că doar e mare meșter și caută el pe Google ce și cum. Copiii și soția lui însă… au avut altă părere. Ba că bâzâie, ba că nu se simte nicio diferență de la cald la rece, ba că e mai strâmb colțul din stânga decât cel din dreapta…

Ei bine, Tudor a trebuie să cheme un meseriaș în cele din urmă. Și așa a aflat Tudor cum se pierde garanția pentru un aparat de aer condiționat în doar 2 zile după ce l-ai cumpărat. Nicio firmă nu a fost doritoare să-și asume garanția pentru un produs care nu a fost proiectat, comercializat și montat de ei.

Tudor, dacă apelai din start la o firmă ce oferă servicii integrate (consultanță, proiectare, execuție, montaj, service și mentenanță) nu mai aveai niciun stres. În plus, aveai și certitudinea că un specialist autorizat s-a ocupat de instalația din casa ta.

Ei bine, cu toate astea Tudor a ajuns la concluzia clară că există patru mari beneficii dacă alegi o firmă cu servicii integrate pentru achiziționarea și montarea oricărui tip de instalație.

  • vei beneficia de garanție atât pe produs, cât și pe montaj.
  • un specialist îți va spune exact ce produs ți se potrivește, în funcție de compartimentarea casei tale și de spațiul din camera ta (Tudor a aflat că pentru un dormitor i-ar fi de ajuns un AC cu 9000BTU, în timp ce pentru livingul său imens va necesita unul cu 12000BTU, iar pentru magazinul din mall, unde suprafața depășește 50mp, un AC cu 18000BTU ar fi alegerea ideală).
  • vei beneficia de service autorizat (înlocuire și reparație piese incluse în pachet – dacă alegi soluție completă).
  • firma îți va asigura mentenanță (optimizarea și recalibrarea sistemului de fiecare dată când e nevoie, pentru a evita pierderile și pentru a diminua costurile cât mai mult).

Ei bine, cu toate acestea în minte, Tudor nu a mai avut de făcut decât un singur lucru: să caute o firmă specializată care să-i ofere o soluție completă, atât pentru locuința sa cât și pentru spațiul comercial care îl deține.

O firmă așa… cum e Conexinstal. Dacă vrei să fii și tu bucuros de soluția aleasă, așa cum este Tudor acum, contactează-ne și cere o ofertă!