de 25 de ani pe piata

Concursul Internațional de Bridge „CLUJ OPEN” 18-20 februarie 2022

La Cluj-Napoca va avea loc în perioada 18-20 februarie 2022 Concursul Internațional de Bridge „CLUJ OPEN”, cu premii în valoare de 36 000 de lei.

 

La cea de-a 44-a ediție a acestei competiții s-au înscris aproximativ 100 de participanți, jucători de top din România, Ungaria și jucătoarele din Echipa Națională a Turciei.

Bridge-ul este un fascinant sport al minții, asemenea șahului și Go-ului, și este practicat de peste 220.000.000 de jucători de toate vârstele din întreaga lume. Este un joc al informației incomplete, de cooperare între parteneri, ce dezvoltă gândirea analitică și planificarea strategică, dar și deprinderi de viață cum fi empatia și cooperarea. În multe țări este materie de studiu în școală, iar pentru vârsta a treia o metodă de a preveni demența sau de a ameliora Alzheimer.

Într-un turneu de bridge, aceeași distribuție a cărților este jucată la mai multe mese, de către jucători diferiți. Câștigătoare este perechea care obține cele mai bune rezultate cu acea distribuție.

Printre pasionații celebri ai bridge-ului îi găsim pe Warren Buffet, Bill Gates, Margaret Thatcher, Dwight Eisenhower, Winston Churchill, Mahatma Gandhi, Omar Sharif, Martina Navratilova, muzicienii de la Radiohead și chiar și Snoopy.

Bridge-ul clujean s-a dezvoltat în anii ’70 datorită unor inimoși și pasionați bridgiști, ca Nicu Munteanu, Csoma Zoltan și Gyorkos Imre. Turneele din acea perioadă aveau o participare de 400-500 de concurenți.

În toamna anului 1983, la Cupa Tractorul de la Braşov, au participat nu mai puțin de 530 de jucători. Aproximativ 90% dintre ei erau intelectuali, iar o asemenea concentrare de oameni a pus pe gânduri conducerea de atunci. În consecință, la câteva zile după, bridge-ul a devenit sport interzis.

Bridge-ul competițional este reglementat de către Federația Română de Bridge, înființată în anul 1990, membră a Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Federației Mondiale de Bridge. Federația Română de Bridge are în evidență 26 de cluburi și aproximativ 3700 de jucători.

Mihai Moraru, unul dintre organizatori, este membru apreciat al echipelor Conexinstal și Conexinstal Service. Prin urmare, Conexinstal poate doar să susțină și să promoveze acest concurs!

Mai multe informații despre acest concurs aici: https://www.facebook.com/BridgeClubCluj