de 25 de ani pe piata

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat pentru casa ta

Investiția într-un aparat condiționat nu este tocmai cea mai ușoară investiție de efectuat pentru casa ta. Costul unui asemenea aparat poate să fie uneori destul de piperat, iar piața îți oferă atât de multe opțiuni, încât poate fi destul de greu să alegi.

Totuși, trebuie să știi că investiția într-un sistem de climatizare superior este una pe termen lung. Durata de viață a unui AC profesional poate depăși cu lejeritate 10 ani. Astfel, costul va fi infim dacă vei raporta beneficiile aduse în întreaga perioadă de funcționare a aparatului.

Pentru a ajunge însă la achiziționarea unui aparat de aer condiționat care să-și merite banii, trebuie să știi câteva lucruri despre acest tip de aparatură. Care sunt factorii care îi influențează calitatea și ce anume determină un aparat AC să fie bun sau slab?

  • Capacitatea de răcire / încălzire
  • Consumul de energie electrică
  • Durata de viață și garanțiile oferite

Acești trei factori sunt, de obicei, principalii factori ce influențează decizia de cumpărare a oricăruia dintre noi. În funcție de acești factori, există aparate AC de o calitate excepțională sau aparate AC mai puțin recomandate. Așadar, astăzi ne-am gândit să îți prezentăm un top 3 al celor mai bune aparate – conform specialiștilor și declarațiilor din partea cumpărătorilor.

3 dintre cele mai bune aparate AC pentru casa și familia ta

Dacă vă răpiți 2 – 3 ore din timp pentru a arunca un ochi pe cele mai mari magazine de profil din lume, dar și pe blogurile de specialitate, veți observa rapid că cele mai bune aparate AC sunt cele considerate a fi produse de către japonezi.

Acest lucru nu este întâmplător, dacă ne gândim la prezența Daikin pe piața de electronice. Gigantul japonez are peste 90 de ani de experiență în domeniu. Acesta este unul dintre cele mai mari companii și dintre cei mai buni declarați producători AC din lume. Ei produc aparate AC care sunt disponibile și în România.

  1. Daikin Ururu Sarara – singurul aparat split care se folosește de conversia aerului din exterior, reglând astfel umiditatea și conferind un flux de aer proaspăt. Acesta poate fi găsit la un preț mai mult decât OK (în comparație cu nivelul de calitate), de aprox. 10.000 RON (la momentul redactării acestui articol). Și cu adevărat surprinzător, Conexinstal oferă acest aparat (și nu numai) la același preț ca în oferta eMag.

Aparatul este dotat cu funcții inteligente, control WI-FI, ochi inteligent și flux de aer 3D, filtru de auto-curățare si este membru al clasei energetice A+++. Capacitatea sa este ideală pentru o casă normală (12000 BTU), iar tehnologia pe care se bazează este INVERTER – cea mai nouă tehnologie de producție AC – 2 plăci electronice.  

  1. Daikin a introdus in 2018 un nou aparat AC: Stylish, cu tehnologie de ultimă generatie. „Stylish reunește un design elegant cu o tehnologie superioară pentru a furniza o soluţie de climatizare completă, care se potriveşte oricărui interior modern”. Nu putem decât să confirmăm ceea ce scrie Daikin. Acesta e un aparat extraordinar, cel mai compact din segmentul de unități de perete, având o eficiență de top și cel mai înalt nivel de confort, fiabilitate și control inteligent. Dar aparatul se bucură și de un aspect estetic foarte atractiv in 4 culori (alb, argintiu, negru și ’black wood’).

 

  1. Daikin Emura, model premiat Tehnologie inovatoare, câştigatoare a prestigiosului premiu

de design Reddot, include 5 tehnici de tratare a aerului, cu un impact extrem de redus asupra mediului şi cea mai bună eficienţă energetică, A+++. Purificarea aerului cu filtrul din titan şi eliminarea alergenilor cu Argint. Elimină alergenii precum polenul şi acarienii în proporţie de 99%. Înlătură particulele de praf în suspensie şi descompune mirosurile (fumat, animale) precum şi bacteriile şi viruşii.

Iată, așadar, top 3 cel mai bune aparate de aer condiționat pentru casa ta. Nu uita, atunci când alegi să faci o investiție pe termen lung, uită-te la caracteristici și mai ales la garanții. Iar în acest domeniu, garanția nu poate fi oferită decât de către firma care montează un astfel de aparat. Așa încât, te sfătuim să apelezi la profesioniști în domeniu pentru a monta AC-ul cumpărat. Altfel, prețul plătit pe aparat nu te va ajuta cu nimic, dacă nu este montat corespunzător.