de 25 de ani pe piata

Purificatoarele de aer Daikin în lupta împotriva virusurilor respiratorii

Institutul Pasteur din Lille a evaluat eficiența purificatoarelor de aer Daikin în contextul Pandemiei

Renumitul laborator francez Institut Pasteur din Lille a concluzionat în urma testelor sale efectuate în anul 2021 că purificatoarele de aer Daikin elimină mai mult de 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute* (acest virus aparține aceleiași familii cu SARS-CoV-2, coronavirusul care a provocat pandemia globală COVID-19). De asemenea, s-a constatat că aceste aparate sunt eficiente în proporție de 99,93% împotriva virusului gripal – H1N1. Prin urmare, purificatoarele de aer Daikin reprezintă o armă suplimentară în lupta împotriva bolilor respiratorii.

Purificatoarele de aer Daikin (de tip plug & play) facilitează o întoarcere mai sigură într-o societate pre-pandemică, protejarea familiei tale, dar și revenirea la munca în spații închise, reducând semnificativ riscurile de infecție.  

Această recunoaștere marchează o etapă importantă în planul Daikin de a deveni un jucător important în curățarea aerului în case si birouri.

În calitate de specialiști în calitatea aerului, Daikin și-a asumat misiunea de a oferi soluții inovatoare și are o experiență în domeniu de peste 45 de ani. Purificatoarele de aer Daikin și tehnologia patentată de curățare a aerului, care este folosită și în alte aparate Daikin, s-au dovedit a fi eficiente împotriva poluării aerului, împotriva polenului dar și virușilor sezonieri.

Purificarea aerului și ventilația sunt cheia pentru mediile interioare sănătoase

 

Purificatoarele de aer Daikin curăță aerul din interior prin circulația lui în unitate, folosind mai multe filtre și tehnologii de purificare. Dispozitivele pot fi utilizate în locuințe, birouri mici, magazine, săli de clasă sau în sălile de așteptare ale cabinetelor medicale. Debitul de aer al unui purificator de aer Daikin este de aproximativ 330 m³/h, ceea ce înseamnă că volumul de aer al unei încăperi de mărime medie trece prin unitate de mai multe ori pe oră.

Olivier Luminati, Manager de proiect  Ventilation and Air Purification în cadrul companiei Daikin, a lucrat îndeaproape cu Institutul Pasteur din Lille la proiectul de testare Daikin și explică: „Rezultatele testelor sunt o veste excelentă pentru societate, în general. Ne dorim cu toții să revenim la birou și la o societate normală, iar acum putem crea condițiile pentru a face acest lucru într-un mod mai sigur. Daikin și-a luat angajamentul față de mediile interioare sănătoase iar acesta a dus la un portofoliu larg de produse de filtrare și purificare a aerului. Folosim aceste tehnologii în soluțiile noastre de aer condiționat, încălzire și ventilație, atât pentru aplicații de construcții mici cât și mari. În principiu, putem ajuta pe toată lumea să găsească soluția potrivită pentru aerul interior curat și proaspăt.”

Calitatea aerului din interior are un impact major asupra performanței și bunăstării oamenilor și este influențată de factori precum: particule PM2,5, alergeni, umiditate. Daikin a acceptat această provocare și a lansat primul său purificator de aer în Japonia în 1975 iar acum, datorită rezultatelor obținute la Institutul Pasteur din Lille, Daikin poate deveni referința pentru managementul calității aerului din interior în Europa.

* Rezultate detaliate ale testelor în funcție de tipul de purificator de aer Daikin

Dispozitivul Daikin MCK55WVM (denumit comercial MCK55W), care a fost testat de Institutul Pasteur de Lille, îndepărtează 99,996% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute timp de funcționare, la viteză „turbo” și în condiții de laborator (camera etanșă) cu un volum interior de 0,47 m³, fără schimb de aer). Coronavirusul uman HCoV-229E nu este același cu virusul SARS-CoV-2 responsabil de COVID-19, dar aparține aceleiași familii de coronavirus.

Dispozitivul Daikin MCK55WVM (denumit comercial MCK55W), care a fost testat de Institutul Pasteur de Lille, îndepărtează 99,986% din virusul gripal A de subtip H1N1 în 2,5 minute timp de funcționare, la viteză „turbo” și în condiții de laborator (camera etanșă cu un volum interior de 0,47 m³, fără schimb de aer).

Dispozitivul Daikin MC55WVM (cu denumiri comerciale MC55W/VB), care a fost testat de Institutul Pasteur de Lille, îndepărtează 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute de funcționare, la viteză „turbo” și în condiții de laborator (etanș la aer). (cameră cu un volum interior de 1,4 m³, fără schimb de aer). Coronavirusul uman HCoV-229E nu este același cu virusul SARS-CoV-2 responsabil de COVID-19, dar aparține aceleiași familii de coronavirus.

Dispozitivul Daikin MC55WVM (cu denumiri comerciale MC55W/VB), care a fost testat de Institutul Pasteur de Lille, elimină 99,93% din virusul gripal A de subtip H1N1 în 2,5 minute timp de funcționare, la viteză „turbo” și în condiții de laborator.

Sursa: daikin, Institutul Pasteur-Lille