de 25 de ani pe piata

Pompele de căldură – soluția ideală pentru a fi mai prietenoși cu natura și clima

Recent, Uniunea Europeană a adoptat un plan ambițios prin care până în anul 2050, Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic.

Creșterea economică trebuie să fie astfel decuplată de la utilizarea resurselor. Decarbonizarea Europei alături de dezvoltarea sustenabilă au un numitor comun: Pompele de căldură.

De ce? Pentru că folosesc o tehnologie de încălzire cu emisii de carbon foarte reduse și pentru că permit rețelei electrice să se echilibreze.

 

De ce pompe de căldură?

În primul rând pentru că pot fi folosite în orice spațiu: case renovate, locuințe noi sau spații și clădiri comerciale. În viitor totul trebuie să fie sustenabil și singurele resurse disponibile din plin sunt aerul, apa sau stratul subteran. Utilizarea acestor resurse regenerabile este soluția pentru emisii neutre de carbon, iar Pompele de căldură vor sprijini treptat acest lucru.

 

Impulsionarea dezvoltării economice cu ajutorul Pompelor de căldură

În Europa, în acest moment, peste 225.000 de persoane lucrează în industria pompelor de căldură iar Daikin operează 14 fabrici, dintre care 5 se ocupă exclusiv de producția pompelor de căldură sau a componentelor conexe.

 

Energia bazată pe carbon își va pierde subvențiile iar statele membre ale Uniunii Europene trebuie să sprijine decarbonizarea și au la dispoziție două „arme”: eliminarea sistemelor de încălzire ce folosesc energie poluantă și scăderea costurilor pentru energie verde.

 

Cheia pentru cei care doresc să treacă de la combustibilii fosili la energia verde produsă de pompele de căldură o reprezintă susținerea și motivarea lor. Primii pași sunt deja făcuți de: Industrie – care se asigură că interesul față de această tehnologie este menținut prin inovație, funcții, design și nu în ultimul rând de preț;

Autorități – care oferă stimulente financiare ce grăbesc procesul de schimbare către energia verde;

Compania Daikin – care se ocupă de pregătirea instalatorilor pentru orice situație și ca monitorizarea să fie efectuată corect și fără griji pentru consumatori prin Daikin Home Comfort Expert.

 

În Suedia, Pompele de căldură sunt instalate în majoritatea locuințelor și în ultimii 10 ani, cu ajutorul lor, nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră a scăzut cu 33,7% . În prezent tot mai multe țări de pe continentul nostru, precum  Franța, Germania, Italia sau Țările de Jos urmează același traseu și propun soluții sustenabile pentru folosirea energiei verzi a Pompelor de căldură.

 

Viitorul nu poate fi decât sustenabil!

Fiecare persoană poate sprijini reducerea emisiilor de carbon conform obiectivelor asumate de UE. Dacă vrei să afli mai multe despre Pompele de căldură, sursele de încălzire moderne și despre cum poți profita și tu de energia verde, trebuie doar să iei legătura cu specialiștii Conexinstal și de restul ne ocupăm noi!

 

Sursa: Daikin, wikipedia, Conexinstal