de 25 de ani pe piata

Pompa de căldură hibridă. Ce este un sistem hibrid?

O pompă de căldură hibridă este un sistem simplu. Acest sistem este o combinație a două tehnici, centrala de încălzire și o pompă de căldură. Prin urmare, tehnologia hibridă este utilizată atunci când vă încălziți casa.

Ce înseamnă asta mai exact?

Există o cooperare între pompa de căldură și cazanul obișnuit de încălzire pe gaz. Este esențial să știți că centrala termică aduce de fapt o contribuție suplimentară doar atunci când este nevoie de capacitate suplimentară. Gândiți-vă la zilele de iarnă cu adevărat reci, de obicei, între noiembrie și februarie. Deoarece încălzirea se face în principal de către pompa de căldură, acesta este un mod durabil de încălzire.

O pompă de căldură hibridă are două unități : una interioară și una exterioară. Așadar, aveți și centrală termică. Energia este extrasă din aerul exterior, iar unitatea interioară a pompei de căldură o setează la o temperatură mai ridicată. Această temperatură este mai apoi utilizată pentru încălzirea centrală a unei locuințe.

Unde poate fi folosită o pompă de căldură hibridă?

O pompă de căldură hibridă poate fi adaptată în toate tipurile de locuințe. Cel mai important lucru de știut pentru aplicabilitate este cantitatea de izolație care a fost aplicată. Casele mai vechi au mai puțină izolație decât casele noi și casele construite după 2000.

De exemplu, dacă există o izolație moderată a acoperișului și a podelei, geamuri duble (sau HR++) și pereții sunt izolați, puteți trece la o pompă de căldură hibridă. Aceasta se referă în principal la casele construite înainte de 2000.

Dacă o casă are prea puțină izolație, o pompă de căldură trebuie să furnizeze prea multă căldură. Ca urmare, consumul crește și centrala termică trebuie să intervină prea des. În acest fel, eficiența unei instalații hibride este mult mai mică. Cu o pompă de căldură hibridă puteți economisi până la 85% din costurile energetice. Totul depinde de modul în care este pregătită casa.

Cum îmi încălzesc casa?

Există mai multe opțiuni pentru o pompă de căldură hibridă. În principiu, sistemele vechi pot fi încă folosite, dar acest lucru nu este întotdeauna recomandat. În plus, merită să investești într-o casă care este pregătită pentru viitor. Pompele de căldură funcționează în mod normal cel mai bine cu temperaturi scăzute în sistemul de încălzire. Puteți opta, așadar, pentru încălzire prin pardoseală sau calorifere cu temperatură joasă. De exemplu, dacă ați cumpărat o casă nouă și doriți să instalați o pompă de căldură, puteți testa acest lucru. Acest lucru este posibil analizând modul în care casa poate fi menținută caldă la o temperatură exterioară de 0-10°C și o temperatură a apei de încălzire centrală de 40-50°C.

Avantajele pompei de căldură hibride :

Avantajul 1: Potrivit pentru casele mai vechi

Casele mai vechi pot avea aproape întotdeauna o pompă de căldură hibridă. Pentru că o pompă de căldură hibridă funcționează împreună cu centrala termică, aceasta poate fi instalată și în casele mai vechi. Cerințele pentru o locuință sunt mai puțin intensive decât pentru o locuință mai nouă, mai bine izolată.

Avantajul 2: Pompa de căldură hibridă este o investiție accesibilă

O pompă de căldură hibridă este mai ieftină decât un sistem complet electric. Investiția într-o pompă de căldură hibridă este mult mai mică decât în ​​cazul unei pompe de căldură autonome. O pompă de căldură autonomă este o pompă de căldură complet electrică.

Avantajul 3: Pompa de căldură hibridă economisește consumul de gaz.

Economisiți anual costurile cu gazul cu o pompă de căldură hibridă. Cu o pompă de căldură hibridă poți economisi 50% din consumul de gaz. În combinație cu panourile solare, aceasta este o combinație ideală pentru o viață mai durabilă.

Avantajul 4: Radiatoarele curente pot fi păstrate

Sunt necesare mici ajustări la casă dar pompele de căldură hibride obțin de obicei randamente bune cu sistemele actuale de încălzire din casă. Pentru a obține mai mult confort, puteți alege să instalați încălzire prin pardoseală. Dar se pot păstra și caloriferele. Asta depinde de buget.

La Conexinstal suntem bucuroși să te ajutăm să iei cea mai bună decizie pentru o locuință durabilă. Contactează-ne pentru o consultație gratuită!