de 25 de ani pe piata

Pompa de căldură – De ce este justificată investiția

Cu fiecare nouă generație, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de starea mediului înconjurător, de propria amprentă de carbon și de eficiența generală a sistemelor și aparatelor electrocasnice. Prin urmare, nu este de mirare faptul că pompele de căldură au devenit o soluție populară în rândul celor care își doresc o modalitate eficientă din punct de vedere energetic și economic de a se bucura de o locuință călduroasă și confortabilă. Cu toate acestea, ceea ce poate părea o soluție perfectă la prima vedere, se poate dovedi a fi mai complicată și poate ridica întrebarea dacă se justifică investiția.

Primul lucru esențial pe care trebuie să îl înțelegi este faptul că pompele de căldură pot implica un cost inițial de instalare semnificativ și da, instalarea unei pompe de căldură poate fi solicitantă. Înainte de a instala o pompă de căldură, este important ca instalatorul să cunoască diferite elemente, precum mișcarea curenților de căldură sau izolația locuinței tale, geologia locului în cazul în care ai în vedere o pompă de căldură cu sursă subterană și desigur, nevoile tale unice în materie de încălzire și răcire.

De ce se justifică investiția pe termen lung într-o pompa de căldură? Trebuie să privești imaginea de ansamblu și să vezi modul în care avantajele pe termen lung depășesc costurile inițiale. Avem 5 motive excelente pentru care se justifică investiția de timp și bani într-o pompă de căldură. Primele două ți le dezvăluim azi, iar următoarele trei,  săptămâna viitoare, în 18 februarie. 

Costuri de funcționare mai mici

Deși pompele de căldură necesită o investiție inițială semnificativă, nu există nici un dubiu privind faptul că funcționarea lor pe termen lung este rentabilă.

Dacă îți dorești doar o modalitate ieftină și ușoară de a obține un nivel înalt de eficiență energetică și care să îți reducă facturile de energie, soluțiile de tipul izolării acoperișului și izolării zidurilor cu pereți dubli pot fi mai adecvate.

Mai mult, dacă în prezent folosești un sistem cu gaze naturale pentru încălzirea locuinței și apei, este posibil ca un sistem cu pompă de căldură să nu îți ofere economiile financiare pe care ți le dorești pe termen scurt și să implice o perioadă mai lungă de timp pentru a se dovedi rentabil.

Cu toate acestea, dacă în prezent folosești un sistem cu benzină, curent, gaz lichid sau combustibili solizi pentru încălzirea locuinței, o pompă de căldură cu sursă supra sau subterană este o modalitate bună de a-ți reduce nu doar amprenta de carbon, dar și facturile de energie.

Versatilitatea

Un avantaj adevărat, fără rival, al tehnologiei cu pompă de căldură este versatilitatea sa deplină. O pompă de  căldură folosește mai puțină energie electrică decât produce pentru încălzirea casei, astfel că pompele de căldură pot fi o soluție completă extrem de eficace și eficientă pentru toate nevoile familiei tale în materie de căldură și apă caldă.

Indiferent dacă locuința ta este prevăzută cu sistem de încălzire în pardoseală, unitate convector ventilator, radiatoare, rezervor de apă cu încălzire sau boiler – dacă ai ales pompa de căldură potrivită, aceasta este îndeajuns de versatilă pentru a se conecta la orice puncte de distribuție din locuința ta și va asigura spații calde și confortabile, precum și apă fierbinte la discreție, indiferent de condițiile meteorologice.

Data viitoare își vom explica mai multe despre ce trebuie să ții cont atunci când decizi dacă investiția într-o pompă de căldură este avantajoasă pentru tine.