de 25 de ani pe piata

Pompa de căldură – De ce este justificată investiția?

(partea a II-a)

Pentru a înțelege de ce se justifică investiția pe termen lung într-o pompa de căldură, trebuie să privești imaginea de ansamblu și să vezi modul în care avantajele pe termen lung depășesc costurile inițiale. V-am promis 5 motive excelente pentru care se justifică investiția de timp și bani într-o pompă de căldură, săptămâna trecută v-am explicat despre costuri și versatilitate, iar azi mergem mai departe:

Compatibilitate

Deși toate pompele de căldură par să aibă aceleași funcții, faptul că există un model de pompă de căldură pentru fiecare tip de locuință, nevoie și cerință le diferențiază și le conferă un caracter unic. De exemplu, o pompă de căldură aer-apă de joasă temperatură ar fi o alegere bună pentru o locuință nou-construită. Acest lucru se datorează faptului că edificiile nou-construite sunt în general bine izolate și, ca atare, nu necesită lucrări de izolare suplimentare.

Locuințele mai vechi vor necesita mai multă pregătire, precum izolarea zidurilor cu pereți dubli și instalarea de tâmplărie cu geam termopan, dar alături de consultantul potrivit vei găsi  pompa de căldură care se potrivește locuinței tale.

Durabilitate

Durata de viață a unei pompe de căldură poate ajunge până la 20-30 de ani. Grație progreselor tehnologice dar și a legislației în vigoare, poate fi de preferat să înlocuiți pompa de căldură cât mai curând.

Un sistem cu pompă de căldură va beneficia de o perioadă de recuperare a investiției mult mai scurtă dacă înlocuiește un sistem de încălzire pe bază de curent electric, benzină sau cărbune. Trebuie să ai în vedere dacă intenționezi să păstrezi proprietatea îndeajuns de mult timp pentru a resimți rentabilitatea financiară sau, în caz contrar, trebuie să analizezi dacă instalarea unei pompe de căldură poate crește valoarea de vânzare sau de închiriere a locuinței.

Funcționarea în siguranță

Pompele de căldură sunt mai sigure decât sistemele de încălzire pe bază de ardere. Acestea pot fi operate în siguranță și nu implică arderea de combustibil pentru generarea de căldură, pentru că funcționează cu energie electrică. Pompele de căldură nu produc fum sau emisii la nivel local, eliminând riscul de intoxicare cu monoxid de carbon. Deși boilerele moderne pe gaz sunt mult mai sigure decât în trecut, riscul de scurgeri de monoxid de carbon sau chiar și de explozii, în condiții extreme, este permanent.

Toate sistemele de încălzire trebuie să beneficieze periodic de lucrări de întreținere și reparații pentru a li se asigura fiabilitatea și eficiența. În această privință nu există nici o diferență între tipurile de pompe de căldură. Lucrările periodice de întreținere sunt esențiale pentru a asigura funcționarea fără probleme și longevitatea sistemului.

Fără îndoială, instalarea unei pompe de căldură poate fi o investiție importantă în materie de timp și bani, dar, în cazul în care locuința și situația ta sunt pregătite pentru o utilizare optimă a unui astfel de sistem, beneficiile pe termen lung justifică investiția în pompa de căldură.

Dorești să afli mai multe despre oferta noastră de pompe de căldură? Contactează-ne pentru a discuta despre nevoile tale în materie de climatizare.