de 25 de ani pe piata

Cele mai frecvente întrebări despre pompele de căldură

La Conexinstal, primim în fiecare zi întrebări despre pompele de căldură și despre cum funcționează acestea. O pompă de căldură este diferită de o centrală termică și necesită o investiție semnificativă. De aceea am enumerat 9 răspunsuri despre pompele de căldură pe baza celor mai frecvente întrebări pe care le primim.

Cum funcționează o pompă de căldură?

Pe scurt, o pompă de căldură este un înlocuitor durabil al centralei termice. Această tehnologie nu numai că este ecologică, dar popularitatea sa crește în mai multe țări din Europa. Aproape că nu vei mai fi nevoit să folosești gaze naturale, iar economiile pot fi importante. Pompa de căldură se folosește de resursele naturale din aer, pământ sau ape subterane și le transformă în energie, iar aceasta este apoi folosită pentru a încălzi casa și pentru a furniza apă caldă.

Casa mea este potrivită pentru o pompă de căldură?

Probabil că da! De cele mai multe ori o casă este potrivită pentru o pompă de căldură (cu sau fără o investiție suplimentară pentru izolare). Cel mai important aspect în decizia instalării unei pompe de căldură este nivelul de izolare al casei. De cele mai multe ori pentru casele construite înainte de anul 2000, este necesară o verificare riguroasă a izolației. Este posibil să fie necesare unele ajustări, dar la Conexinstal oferim atât pompe de căldură de cea mai înaltă calitate, cât și sfaturi despre izolație.

Ce fel de pompă de căldură ar trebui să cumpăr?

Alegerea unei pompe de căldură depinde de mai mulți factori. Cel mai important factor este nivelul de izolație al casei. În plus, alegerea depinde de buget și de nevoi. Este important să ne cunoaștem nevoile energetice. De exemplu, o pompă de căldură cu o eficiență scăzută  înseamnă costuri anuale mai mari datorită nevoii energetice nesatisfăcute. O pompă de căldură hibridă este o soluție bună pentru cei care nu vor să renunțe încă la utilizarea gazelor naturale. Mai multă eficiență este realizabilă cu o pompă de căldură autonomă, dar această investiție este una mai mare. Conexinstal îți poate oferi sfaturi și consultanță astfel încât să alegi despre pompa de căldură potrivită nevoilor tale!

Cât de mare este unitatea exterioară a pompei de căldură?

Dimensiunile unității exterioare diferă în funcție de marcă și tip. Cu un sistem monobloc, unitatea exterioară poate fi mai mare, iar acest lucru se datorează faptului că toate piesele sunt integrate în aceasta. O unitate exterioară este mai mică într-un sistem split. Dimensiunile unei unități exterioare sunt de cel puțin 700 mm lățime, 800 mm înălțime și 330 mm adâncime.

Cât de zgomotoase sunt pompele de căldură?

Una dintre realitățile pompei de căldură este nivelul mai ridicat al sunetului produs. O pompă de căldură poate considerată zgomotoasă. Desigur, odată cu tehnologia, pompele de căldură au devenit din ce în ce mai silențioase. Astăzi, majoritatea sistemelor fluctuează în jurul valorii de sub 50 dB(A) la echipamente în exterior.

Trebuie să am încălzire prin pardoseală pentru pompa de căldură?

Încălzirea în pardoseală este foarte recomandată pentru un confort sporit în casa. Oferă mai mult spațiu în casă și funcționează foarte bine în combinație cu o pompă de căldură. Dar acest tip de încălzire nu este neapărat necesar iar cu o pompă de căldură hibridă poți alege să păstrezi și caloriferele.

Funcționează pompa de căldură la temperaturi scăzute?

Da, o pompă de căldură funcționează și la temperaturi foarte scăzute, iar testele pentru acestea se fac la temperaturi sub 0 grade. Dacă ai un sistem hibrid, cazanul de încălzire al centralei va interveni atunci când este nevoie de energie suplimentară pentru încălzire iar acest lucru va împiedica scăderea temperaturii în casă.

Pot folosi pompa de căldură și pentru răcire vara?

Pompele de căldură nu numai că pot oferi un sistem viabil de încălzire, dar există pompe de căldură care pot funcționa și ca aparate de aer condiționat. Principiul este simplu, procesul pompei de căldură este inversat, iar căldura este extrasă și disipată. Acest lucru poate face din casa ta un loc și mai confortabil în timpul lunilor calde de vară. Odată cu verile care devin mai călduroase, economisești și la achiziționarea unui aparat de aer condiționat.

De unde pot achiziționa o pompă de căldură și cine se ocupă de instalare?

Răspunsul e mai simplu decât crezi: Conexinstal. Compania noastră estecertificată de Daikin prin Home Comfort Expert și va fi alături de tine la fiecare pas. Începând cu procesul de selecție, trecând prin consultanța privind achiziția, instalarea echipamentelor dar și ulterior, pentru mentenanță, Conexinstal este partenerul de care ai nevoie!

La Conexinstal suntem bucuroși să te ajutăm să iei cea mai bună decizie pentru o locuință durabilă. Contactează-ne pentru o consultație gratuită!