de 25 de ani pe piata

Avantajele pompelor de căldură – și orice îndoială dispare

Să cumpăr o pompă de căldură nouă sau să rămân cu încălzirea centrală de modă veche? Ai îndoieli cu privire la trecerea la un sistem nou de încălzire? Suntem bucuroși să te ajutăm să rezolvăm această dilemă și să enumeram toate beneficiile pompei de căldură.

 

Atunci te decizi să cumperi o pompă de căldură, începi o nouă etapă alături de familia ta și de aceea este foarte important să fiți bine informați. Ați aflat că pompele de căldură extrag căldură din diferite surse de energie și o transformă în căldură utilizabilă în casă. Pompele de căldură sunt o alternativă durabilă care câștigă din ce în ce mai multă popularitate peste tot în Europa.

Dar știi care sunt avantajele lor?

 

Pompa de căldură reduce emisiile de CO2

Azi, subiectul schimbărilor climatice poate fi urmărit peste tot. Cu o pompă de căldură poți contribui și tu la reducerea amprentei de carbon. Desigur, asta depinde de tipul pompei de căldură și de eficiența acesteia. Conform Acordului Climatic al țărilor din Uniunea Europeană, toate țări trebuie să investească masiv pentru a atinge obiectivul principal pentru 2030 – o reducere de 40% a emisiilor de CO2. Cu o pompă de căldură putem face împreună acest pas.

 

Costuri anuale cu încălzirea mai mici

Nimic nu este mai de dorit decât să obții la sfârșitul anului un cost mai mic cu încălzirea decât în anul precedent. Randamentul investiției tale sigur va fi unul mai bun decât dobânzile pe care le oferă azi băncile. Beneficiile financiare substanțiale pot fi obținute doar prin instalarea corectă a unei pompe de căldură.

 

Creșterea valorii imobiliare datorită pompei de căldură

Indiferent de tipul de pompă de căldură ales, consumul de gaze naturale va fi mult redus, sau chiar eliminat complet. Acest lucru poate fi realizat în două moduri: izolare și reînnoirea sistemului de încălzire. O pompă de căldură consumă mult mai puțină energie decât o centrală termică, ceea ce înseamnă că locuința ta va obține un certificat energetic superior. În zilele noastre, certificatul energetic este obligatoriu la vânzarea unei locuințe iar o pompă de căldură hibridă aduce îmbunătățiri cu 1 până la 2 clase de index. Prin asta, valoarea casei tale crește.

 

Răcirea în zilele toride de vară

Pompa de căldură nu numai că oferă o temperatură caldă constantă iarna, dar vara, poate funcționa și ca aparat de aer condiționat. Principiul este simplu, procesul pompei de căldură este inversat iar casa este răcită. Confortul casei tale în timpul lunilor calde de vară va fi unul sporit și nu vei mai fi nevoit să  cumperi un aparat de aer condiționat!

 

Pompa de căldură + panouri solare = o combinație de top

Pompa de căldură are deja multe avantaje, dar poate deveni și mai economică atunci când ai panouri solare instalate. Această combinație nu este doar inteligentă, ci și eficientă din punct de vedere al costurilor, astfel încât vă puteți încălzi sau răci casa aproape neutru energetic, ceea ce contribuie și la reducerea emisiilor de CO2.

 

Costuri cu întreținerea reduse

Orice echipament are nevoie de întreținere frecventă, mai puțin pompele de căldură. În mod normal, o pompă de căldură nu are nevoie de întreținere mai mult de o dată la doi ani, verificând țevile de racordare și unitatea exterioară. Durata de viață a pompelor de căldură o poate depăși cu ușurință pe cea a unui centrală termice.

 

Conexinstal – alegerea corectă

Doar decizia de a cumpăra o pompă de căldură nu este suficientă. Un buget trebuie întocmit pe baza unei imagini de ansamblu a dorințelor și a tipului de pompă de căldură de care aveți nevoie. Apoi puteți face următorul pas, găsind instalatorul potrivit care furnizează și instalează pompa de căldură. Un sfat bun și un partener de încredere sunt foarte importante! Pentru o experiență bună în timpul proceselor de selecție, achiziție, instalare dar și ulterior Conexinstal este răspunsul.

 

La Conexinstal suntem bucuroși să te ajutăm să iei cea mai bună decizie pentru o locuință durabilă. Contactează-ne pentru o consultație gratuită!